Mięso mielone - 500g
Przyprawa do mięsa mielonego - 1 szt.
Cebula - 2 szt.
Czosnek - 3 ząbki
Koncentrat pomidorowy - 1 szt 180 g
Zioła mieszanka do spaghetii - 1 szt
Makaron (wg uznania: spaghetti, rurki, świderki) - 1 opak. 500g
Przygotowanie:
Mięso smażymy dodając przyprawę do mięsa mielonego. Cebule wraz z czosnkiem siekamy, dzieląc patelnię na dwa pola smażymy równocześnie z mięsem. Po przesmażeniu łączymy składniki dusząc je wspólnie przez parę minut, w międzyczasie gotujemy makaron. Następnie wyjmujemy go łyżką cedzakową, a pozostawiamy wodę w której się gotował. Dodajemy do niej wcześniej przesamożone mięso z cebulą i czosnkiem i dodajemy koncentrat pomidorowy. Całość przyprawiamy jeszcze mieszanką ziół i ewentualnie doprawiamy solą. Gdy sos jest zbyt rzadki całość zaciągamy mąką. Gotowe danie posypujemy natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz