- Marchew - 4 szt.
- Ziemniaki - 3-4 szt.
- Korzenie pietruszki - 3 szt.
- Seler - 1 szt.
- Ogórki kiszone - 4 szt.
- Jajka - 6 szt.
- Jabłko - 1 szt.
- Cebula - 1 szt.
- Kukurydza - 1 puszka
- Musztarda - 2-3 łyżeczki
- Majonez - 3-4 łyżki
- Cukier - 2-3 łyżeczki
- Sól - do smaku
- Pieprz - do smaku
Przygotowanie:
Warzywa gotujemy w mundurkach, następnie hartujemy i po obraniu kroimy w kosteczkę. Następnie kroimy jajka i pozostałe składniki (jabłko, cebulę, ogórki). Po dodaniu kukurydzy całość dopełniamy majonezem. Na koniec dodajemy musztardę i cukier doprawiając solą i pieprzem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz